donderdag 8 september 2022

Kweken

Opwijkende donderdag!

Deze week werd ik nog eens op een 'leugen' betrapt. Ik had het over hoe goed de regen is voor onze tuin, toen vroeg mijn gesprekspartner: "Oh, heb jij dan een tuin? ". Nee dus. Ik zeg dat wel altijd en aanzie het ook zo maar een 'tuin' hebben wij niet. Wij hebben een koertje en op die koer staan heel veel potten met bloemen en kruiden en groenten. We hebben twee opengebroken stukjes, die we vorig jaar nog groter hebben gemaakt. We hebben daarin een boom die zichzelf een paar jaar geleden daar genesteld heeft, ik denk een es. Hij is al 3 keer zo hoog als ik, of nog groter. Er groeien ook bloemen en struiken en het graf van onze kater Sieriel is er. 
 
Dat alles maakt dat wij er amper plaats hebben :) Maar de poezen, vogels, bijen, vlinders wél. En dat is het belangrijkste. Ik kweek al jaren alles dat we eten in potten (gelukkig, aangezien we in pfos land blijken te wonen). 

Dit is de oogst van vandaag. Ik heb ze al gevuld in de oven klaargemaakt. Zin in vanavond :)
Mijn  paprika's dit jaar zijn kei groot aan één van mijn planten. De andere plant maakt er altijd half rotte en de derde plant maakt er kleintjes. Ik ben echt reuze blij met mijn oogst! Ik heb 2 keer moeten zaaien en de plantjes die er uit kwamen waren klein en schriel. Ik had dus nooit zo een grote paprika's verwacht. (Het warme weer deed ook veel denk ik.)
 
Ik zaai gewoon zaad uit paprika's die ik zelf heb gekweekt én die ik in de supermarkt kocht. In theorie kan dit niet maar in de praktijk dus wel. Noem het een opwijking maar zo een soort uitdagingen, daar hou ik van :)
 
Zaai jij? En in potten of een serre of volle grond? En wat heb je al kunnen oogsten? Benieuwd!
 
Ondertussen heb ik net Trio gelezen (een beetje zoals Rooney's Normal People) en ik bestelde Heartstopper 1 (beter laat dan nooit) omdat ik zo dol was op Liefdeloos! Wat lees jij nu? Fijne dag nog.
 
 
Wherever you go becomes a part of you somehow. -Anita Desai-
 
Liefs,
Els 

2 opmerkingen:

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!