dinsdag 21 maart 2023

Aftersun

Vaderdag.

Zondag was het hier (Antwerpen) Vaderdag. En aangezien Karel poezenpapa is...
We gingen al op vrijdagavond zwemmen zodat we zondagochtend vrij hadden. 
We namen de boot naar de overkant en gingen voor een ontbijt met aansluitend een film naar cinema Cartoons. Het ontbijt was voor ons vegetariërs niet zo geweldig maar de film was dat wel. Aftersun is een ferme aanrader! Het is zo een film die ongemerkt onder je huid kruipt en nog lang blijft nazinderen. Acteur Paul (Normal People) is heel goed maar nieuwkomer Frankie is nog indrukwekkender. Een ontroerende film gebaseerd op herinneringen van de regisseur. Zij had van mij veel meer prijzen mogen krijgen. 

 
Vorige week las ik Ik ben en nu ben ik bezig in Dit zou allemaal van jou kunnen zijn. Klougart schrijft een beetje zoals Aftersun er uit ziet: poëtisch, teder, fragmentarisch, met heel veel ruimte om zelf in te vullen. Prachtig! 
 
Instructions for living a life. Pay attention, be astonished, tell about it. 
-Mary Oliver-
 
Nog een fijne #dankbaredinsdag!
Liefs,
Els 


 
Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Ga je liever langs je onafhankelijke boekhandel? Heel goed! Doe ze dan mijn groeten:) Merci! 
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!   

2 opmerkingen:

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!