donderdag 23 maart 2023

Structuur en avontuur.

Balanceren.

Sinds gewapende overval nummer 2 en het daaruit volgende 'leven met blijvende ptss' heb ik veel behoefte aan structuur. Regelmaat en structuur houden mijn stress binnen de perken. Genoeg slapen, bewegen, mediteren en gezond eten zijn heel belangrijk. 

Daarom hebben wij een eet-schema dat we week na week aanhouden.
 
Maandag: verse soep met brood. Karel is dan laat thuis en we doen die avond yoga. Ik maak om de 2-3 weken een grote ketel, de porties vries ik dan in.
Dinsdag: verse soep met brood. Ik ben dan laat thuis en moet vroeg naar bed (woensdag om 4 uur opstaan).
Woensdag: iets uit de diepvries. Ik maak graag veel ineens: wok, macaroni, gevulde paprika's, lasagne,... Dat vries ik dan in porties in.
Donderdag: dan kook ik iets groot, ik ben dan een dag thuis en laat mij gaan in de keuken. Hier ontstaan de porties voor woensdag.
Vrijdag: junk food dag. Hotdogs, hamburgers, een croque,...
Zaterdag: Karel kookt 1 keer in de maand een grote pot spaghettisaus met heel veel verse groenten. Daar eten we op zaterdag spaghetti bij.
Zondag: afbakbroodjes met sla en kaas, pizza met sla, omelet,... Karel kookt dan.
 
Alles zelfgemaakt, zonder vlees en met veel (bio) groenten. Het klinkt misschien saai maar het geeft me rust. En ook ruimte. Want in dit kader is er ook veel variatie mogelijk. En soms wijken we ook wel eens af. Met een verjaardag, een feestdag of een etentje met vrienden. Maar weten dat die structuur er is om op terug te vallen geeft me ademruimte. Herken jij dit, deze opwijking? Of word jij hier helemaal kriegel van? 

Ondertussen in de tuin.

Heb jij misschien andere manieren om rust in je dagelijkse leven in te bouwen? Structuren op andere vlakken? Ik hoor het graag!
 
Momenteel ben ik nog bezig in Dit zou allemaal van jou kunnen zijn; prachtig! Tussendoor las ik Heartstopper 2: ook geweldig!


Waarheid en moed zijn niet altijd comfortabel, maar nooit een zwakte.
-Brené Brown-
 
 
Liefs, 
Els
 
 
Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Ga je liever langs je onafhankelijke boekhandel? Heel goed! Doe ze dan mijn groeten:) Merci! 
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!   
 






 

2 opmerkingen:

  1. Ik snap het wel. Een druk en vol leven, dan is de vriezer ideaal. Ik maak ook regelmatig soep en pasta en dan gaat er lekker een deel in de vriezer. Heerlijk toch.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je moet altijd vooral doen waar jij je goed bij voelt!
    Mijn man vindt koken heel erg leuk, maar zou niet zo'n vast schema willen. Ik vind eten vooral een feest, en vind ook heel veel lekker :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!