donderdag 15 februari 2024

dE LeeSclub las:

Monsters.

Goedemorgen Leesclubbers! Zijn jullie klaar voor boeiende boeken? Thee en koekjes klaar? Ik heb zelfgemaakte haverkoeken uit Taart ende Koeck! Net uit de oven, het ruikt hier heerlijk. Vanochtend vroeg ben ik gaan fietsen, om mijn lichaam wat rustig te krijgen. Is niet gelukt. Nu mijn angsten welig tieren heb ik ook valangst op de fiets gekregen. Zucht. Maar alla, blijven fietsen is dan de boodschap hé. Om die extra dosis verkramping wat weg te krijgen ben ik in de koeken gevlogen (ondertussen luisterde ik Tussen dertig en doodgaan). En nu ben ik klaar voor jullie!

We lazen het geweldig boeiende, uitdagende boek Monsters! Geeft veel stof tot nadenken hé? 
Ons volgende boek is er ook zo eentje. Een must read:


Eva van Cat Bohannon. Laat je niet afschrikken door de omvang en omschrijving. Het leest als een trein. Als je maar één boek leest dit jaar laat het dan dat zijn!

Maar eerst Monsters.
Mijn recensie:
 

Wat een boek! Een must-read voor iedereen die houdt van kunst, literatuur en of muziek. Elke cultuurliefhebber dus.

 

Dederer’s boek leest alsof er een vriendin tegen je praat: vlot, meeslepend, boeiend, empathisch en met veel humor. Daarnaast zijn er veel terzijdes, zijn al haar standpunten heel goed onderbouwd, heeft ze een diepmenselijk inzicht (ook in zichzelf), is ze heel intelligent en breed geïnteresseerd én neemt ze geen blad voor de mond.

 

Ik heb zo genoten van het lezen van Monsters, én ik heb veel bijgeleerd. Mijn hoofd tolde bij wijlen, en mijn onderlijn-potlood maakte overuren. Ook omdat het niet enkel gaat over monsters als in ‘zij’ maar ook over de monsters in ‘wij’, in ‘ik’. Ik, Dederer, de schrijver en ik, Els, de lezer.

 

Monsters is een levensveranderend powerboek dat me heeft geraakt in mijn hoofd, hart én buik. Mijn hersenen tintelden en mijn ogen werden meer en meer tot tranen toe gevuld. Omdat het boek bovenal over liefde gaat. De liefde die we voelen zonder dat we het willen. De liefde die diep vanbinnen onze motor voedt, of we het beseffen of niet.

 

Ergens doet het aan de vroege Connie Palmen denken. Zij zou ook zo een boek kunnen geschreven hebben. Ik denk dat het in ieder geval een boek is dat ze graag zal lezen. Maar aangezien het meer van nu is zou ik het ook durven vergelijken met Maggie Nelson. Ook zij heeft de gave om je als lezer te veranderen en je wereld op zijn kop te zetten.

 

Monsters is een moedig, krachtig, eerlijk, relevant en belangrijk boek. Het houdt je een spiegel voor én geeft je een schop onder je kont. Eén van de beste boeken van 2023!

 



Ben jij anders naar favoriete artiesten van je gaan kijken? Naar je 'relatie' met hen? Kijk/luister/koop je nu anders? Laat maar horen, ik ben heel benieuwd!

Bedankt voor het meelezen!
Eva bespreken we hier op donderdag 28 maart.
 
Romance is no longer something that you have to do. Romance is something that you are. -Elena Rossi-
 

Lees ze,
Els
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 
 
 


2 opmerkingen:

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!