donderdag 8 februari 2024

Wijsheid

Waar wijsheid te vinden

Zij die me al langer volgen weten dat ik in therapie ben. Al een jaar of 10. Oftewel: een auto armer. Ja: therapie kost geld. Veel geld. Maar het heeft me ook al veel gebracht. Ondertussen voel ik me soms wat 'uitgeleerd'. Niet in mijn leven, verre van, maar in mijn relatie met mijn psycholoog. We hebben het onderste uit onze gezamenlijke kan gehaald, zoiets. (Dat denk ik soms en dan verrast hij me weer, we zullen zien wat de toekomst brengt.)

Maar er is veel (bijna) gratis therapie te vinden. Die bronnen deel ik graag met jullie. Noem het een opwijking ;) Boeken zijn een goede bron, ofcourse. Zelfs fictie. Denk aan: Hoogsensitief omgaan met stress maar ook Gelukkige dagen. Films kunnen ook eye-openers bieden. Ik had het laatst met Fame

Ook podcasts zitten boordevol wijsheid. Ik volg er zo veel, meer dan ik ooit kan luisteren vrees ik. Ik luister ze terwijl ik in de keuken bezig ben, vanop onze computer, wegens geen oortjes of koptelefoon ofzo. Veel luistertijd heb ik dus niet, ik moet kieskeurig zijn ;) Een aantal podcasts waar ik de laatste tijd wijsheden uit heb gehaald zijn: 
 
Heb jij favoriete podcasts? Leer jij er ook dingen uit over jezelf? Wil je die delen? 
Ik hoor ze graag!
 
De lente komt er aan in onze tuin, hoera!

 
You will love again the stranger who was your self.
Give wine. Give bread. Give back your heart
to itself, to the stranger who has loved you
all your life, whom you ignored
for another, who knows you by heart.
-Derek Walcott- 
 
Liefs en hou vol,
Els
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 
 
 

 

2 opmerkingen:

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!