dinsdag 24 september 2024

24 weken

Gehuild.

Gisteren heb ik nog eens gehuild. Door Three families. Over abortus in Noord-Ierland tussen 2013 en 2019. Zo mensonterend erg. Deze serie laat echt goed zien hoe belangrijk een uitgebreide abortuswet is. Je ziet ook waarom die wet belangrijk is. En voor wie: mensen die niets liever dan een kind willen bijvoorbeeld. Klinkt tegenstrijdig, is het niet. Kijk maar.

Jaarlijks moeten er nog honderden Belgische vrouwen naar Nederland reizen voor een abortus. Moeten zeg ik maar het is mogen. Zij zijn bij de gelukkigen. Niet iedereen heeft het geld en de middelen. Duimen dat de verlenging van de termijn in België er door komt.

Individuele mensen die campagne voeren tegen abortus; ik begrijp dat niet. Ik ben voor omdat ik, moest het ooit nodig zijn, er één wil kunnen krijgen. Maar mensen die tegen zijn gaan toch nooit verplicht worden om er één te ondergaan? Dus het heeft toch geen f*ck met hen te maken!? 


Ik hou het bij poezenmama ;)

Boeiende boekentip: De mierenkaravaan. 
 
You are spilling over with love. You have so much to give this world. Never stop believing in what you are.
-Ask Polly- 
 
Pro choice,
Els 

Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!