donderdag 13 december 2018

Lijstjestijd!

De beste boeken van 2018 volgens Els

Net zoals vorig jaar krijgen jullie van mij komende weken lijstjes met het beste van het jaar (2018). Noem het een opwijking (delen wat je mooi vindt). In dit geval boeken. Het gaat om boeken die ik las in 2018, ze zijn niet allemaal dit jaar verschenen.

Vorig jaar begon ik met de films maar begin deze week kreeg ik mijn jaaroverzicht van Goodreads en kreeg ik zin in mijn top 10. Ik las trouwens dit jaar, tot hier toe, al 116 boeken en 29 256 pagina's! Ik ben zelf onder de indruk ;)

Mijn top 10 was giga moeilijk. Doorheen het jaar noteer ik al mijn gelezen boeken en geef ze een aantal sterren. Die met 5 sterren kies ik dan voor jullie maar dat bleken er dit jaar veel meer dan 10. Dus heb ik er 10 uit mijn boekenkast genomen (die ik dit jaar las). Aangezien we bij 3 bibliotheken lid zijn vielen er al een hele hoop boeken uit de selectie weg. Maar een mens moet keuzes maken.
Uit mijn kast was het ook nog moeilijk kiezen maar voor vandaag is dit mijn keuze:






Sommigen lazen we met dE Leesclub, andere gaan we nog lezen. (Momenteel lezen we Een klein gebaar, meedoen kan nog steeds! Op 17/1 bespreken we het hier.) Er zijn boeken bij die ik al noemde op mijn blog, anderen zette ik al in de kijker op mijn Instagram. Van sommige kan je mijn recensie lezen op bol.com. Sommige besprak ik nog nergens.

In willekeurige volgorde:
*De dagboeken van Cassandra Mortmain: lazen we net met dE LeeSclub, kijk daar eens voor een recensie.
*Een klein leven: mokerslag. Alle lovende woorden zijn waar. Kijk even hier voor mijn mening.
*Het moerasmeisje: geweldig boek. Immens prachtig en mijn wens komt uit: Reese Witherspoon gaat het verfilmen.
*Omdat het kan: Eva is zo moedig en eerlijk, ze geeft me het gevoel niet alleen te staan. Deugddoend boek.
*Verruim je geest: super boeiend, moedig en vlot lezend. Laat de psychedelica maar komen!
*Weg van de pijn: helpend, uitleggend, troostend en geruststellend. Een boek dat mij al veel geholpen heeft in mijn parcours van ptss en hsp.
*Asem: leren begrijpen wat er gebeurt, voelen dat je niet alleen staat. Dat troost, dat helpt.
*Tegenwoordig heet iedereen Sorry: schoon, schoon, schoon.
*Lampje: Het is echt waar wat iedereen zegt: super geweldig mooi! Er bestaan mensen die Lampje al lazen en mensen die het (nog) niet lazen. Echt.
*Vosje: "Vosjes die fluo oranje zijn dat is raar" verandert na het lezen van dit boek in: "Vosjes die niet fluo oranje zijn dat is raar."

Ziezo, dit waren er 10. Heel verschillende boeken maar wat ze gemeen hebben is dat ze me allemaal geraakt hebben. Ze hebben mijn blik, hart, geest en ziel ruimer gemaakt. Me troost geboden en me verbinding geschonken. Waarvoor heel veel dank!

Heb jij nog tips? Heb jij boeken uit mijn top 10 gelezen? Ik hoor het graag!
Volgende week is het de beurt aan de films!

''Meet nooit een berg voordat je hem hebt beklommen. Pas dan ontdek je hoe laag hij was.''
-Dag Hammarskjöld-

Lees ze,
Els


Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 

5 opmerkingen:

  1. Bedankt om je top 10 met ons te delen. Ik heb weer enkele titels genoteerd. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je lijstje!
    Ik lees nu De wonderbaarlijke vindingrijkheid van Walter Lavender van Keller en Eendagsvlinders van Yalom en beveel ze aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inspirerend lijstje! ik vind het wel ongelooflijk dat je 116 boeken hebt gelezen! daar moet je vast een hoop andere zaken voor laten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel weinig tv, lezen op toilet en op de tram. Lezen als ik pauze heb, in bad zit... Verslaafd dus :)

      Verwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!