donderdag 12 maart 2020

Adoptie

Stokstaartjes

12 Jaar lang hadden wij een Plankindje in Ecuador: Enma. Dat was super tof en liep ook allemaal geweldig vlot. Tot ze 18 werd en het programma eindigde. Ik bespaar je de details maar die laatste maanden zorgden voor een domper op de voorbije 12 jaar. Dus geen nieuw Plankind voor ons. Maar we wilden wel iets doen, noem het een gedeelde opwijking ;)

Het jaar daar op sponsorden we elk een kindje in Antwerpen zodat het kon gaan sporten. Vorig jaar legden we bij om kindjes die niet op vakantie kunnen toch een daguitstap te laten maken opdat ze, onder andere, na de grote vakantie ook iets te vertellen hebben op school.

Dit jaar adopteerden we elk een dier bij De Zonnegloed. Nadat we daar vorig jaar voor het eerst op bezoek gingen waren we grote fan. Nu ben ik de adoptieouder van een stokstaartje en Karel van een kerkuil.





Binnenkort gaan we ze eens bezoeken! Hoera!

De Zonnegloed is echt een aanrader: om te bezoeken maar ook om als geschenk te geven. Waarom eens geen jaarabonnement of een adoptiedier als geschenk geven? Super origineel en leuk.

Fan van natuur en buiten zijn? In dat genre las ik 2 goede boeken: Keerpunt Alaska en Zonder de top te bereiken.

Nu het een goed moment is om jezelf terug te trekken met een goed boek of de eenzaamheid op te zoeken in de natuur doen zo een boeken des te meer deugd.
Voor jou ook? Wat is jouw 'ontsnap-middel'?


''Liefde van een ander is een luxe. Liefde voor jezelf is noodzaak.''
-Ali B-



Zorg goed voor jezelf én elkaar.
Liefs Els



Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!

3 opmerkingen:

  1. Goed initiatief, Els. Mijn ontsnap-middel? Quilten, werken met lapjes. Blogs lezen en schrijven. Uitslapen. Knutselen met papier. Ik wens iedereen een goede en veilige tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg goed Els, dat wat Karel en jij doen. Mooie doelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk zeg! Adoptieouder van een stokstaart aapje!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!