donderdag 5 maart 2020

Tattoos, twijfels en haar, veel haar.

Groei.

2 weken geleden liet ik opnieuw een tattoo zetten. Wederom door de geweldige Dagmar. Ze is nog niet af. (Ze is opnieuw nogal groot, vandaar.) In mei volgt de afwerking én dan volgt er natuurlijk een foto.

Het was best eng. Ik sukkelde met mijn tand en voet, wist niet of ik op tijd genezen zou zijn. Dat is ongeveer gelukt. Ik ging dus van pijn naar pijn ;) Ach, een bovenbeen tattoo valt best mee. Het lastige is de plaats; de dagen erna is naar het toilet gaan geen lachertje (onderbroek op en af, schurend over de gehavende huid), ik kreeg dan ook nog eens mijn regels te vroeg. Echt een feest ;) Maar ja, ne mens moet er iets voor over hebben.

Momenteel zit ik in de jeuk- en vervelfase. En in de: WTF, wat heb ik gedaan, dat gaat er NOOOIT meer af fase.... Ik ken mijzelf al, die fase volgt elke keer. Ik denk er maanden, jaren over na. Ga er na lang wikken en wegen voor en dan staat ze daar en dan wil ik ze er af :) Dat duurt niet lang hoor. Ik moet gewoon wat wennen. Heb ik ook met nieuwe kaders aan de muur. Dit is mijn eerste tattoo die ik zelf kan zien zonder op de badrand te balanceren dus dat is ook extra wennen.

Komt allemaal goed. Ook deze tattoo heeft een betekenis, is therapeutisch. Noem het een opwijking. Noem het magisch denken.

Bijkomstige opwijking is dat ik voor het eerst in mijn leven al mijn haar heb laten groeien. AL mijn haar. Ik scheer dat al af van voor het er goed en wel begon te staan. De laatste jaren niet meer fanatiek maar wel genoeg om te kunnen gaan zwemmen zonder rare blikken. Met mijn tattoo mocht ik 10 dagen niet zwemmen dus liet ik gewoon alles staan.







Dit is het resultaat na 2 weken. Donker en lang. Maar geen 'volle baard'. Het is een vacht met vlekken. De blauwe en rode vlekken kende ik al, de harige vlekken zijn nieuw ;) Weer wat bijgeleerd: mijn beenhaar groeit in toefjes.

Voor zij die nog niet gillend weggelopen zijn: ik ben in een heel eerlijk, moedig boek bezig: Liefhebben en loslaten. 
Het is geschreven door Yoga Girl; heel beroemd op Instagram blijkbaar.


Merci voor jullie boekentips van dinsdag!


Nog mensen met tattoos, met of zonder verhalen?
Nog mensen met vachtjes?

Aan jullie allemaal in ieder geval een opmerkelijk leuke Opwijkende Donderdag!

''Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten.''
-Martin Luther King-

Liefs Els



Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!

10 opmerkingen:

  1. :-)) Ben benieuwd naar de tattoo. Lig in een deuk om je beenhaar.
    Beenhaar kan maar dat andere in een badpak vind ik iets minder hebben. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat je het durft, een tattoo laten zetten. Ik durf dat niet hoor maar ik hou er ook niet van dus dat scheelt. Ik zou er niet aan moeten denken dat er inkt onder mijn huid zou worden gespoten, ongeacht wat de samenstelling ook is. Ik ben nu gezond en hoop het ook te blijven, maar dat is misschien wel een opwijking van mij. Dus Els ik heb geen tattoo verhalen maar vind wel dat iedereen moet doen wat haar/hem blij maakt.
    Ik wens je het beste en hopelijk ben je snel van de nare bijkomstigheden af en kun je van de tattoo gaan genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nog iemand met een vachtje: jep; sinds ik tijdens mijn zwangerschap (8jaar geleden) op het einde mijn benen niet meer kon scheren en eigenlijk geen haan ernaar kraaide, ben ik ermee gestopt. Nog iemand met een tattoo: jep. Maar ik vergeet eerlijk gezegd dat ze er staat, en ik vind nu dat een vrouwenlichaam zoveel schoonheid heeft vanzelf, dat het geen versiering hoeft, dus ik zou het niet meer opnieuw doen. Het is een klein japans teken voor "licht", op mijn onderrug.
    Hopelijk geneest je tattoo snel en kan je ervan genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat goed dat je dit van jezelf weet, en ook weet dat het voorbij gaat. Ik heb zoiets als ik een nieuwe bril nodig heb. Dan heb ik daarna ook stress over het montuur en of ik wel de goede keuze heb gemaakt....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb ooit een paar keer mijn oksels geschoren, maar dat voelde als mezelf mishandelen. Maar ik ben niet zo behaard en nogal blond. Ik vind dat vrouwen zichzelf teveel aandoen in activiteiten en tijd, zoals ontharen, opmaken, nagels lakken, op hakken lopen en dergelijke. Dat houdt ons af van belangrijker zaken!
    Benieuwd naar je nieuwe tattoo Els!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ben zó benieuwd naar je nieuwe tattoo!
    Als ik ooit een (kleine) afbeelding tref die ‘alles’ voor mij zou omvatten, zou ik misschien wel een kleine tattoo laten zetten.
    Ik heb het geluk dat ik nauwelijks zichtbaar haar op mijn benen heb; dus wat dat betreft geen dilemma’s 😁 De rest houd ik een beetje in toom 🤣
    Wat ik zot vind; volwassenen met een kale schaamstreek🤪

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!