donderdag 19 maart 2020

Opwijkende donderdag

Proberen.

Ik heb 2 dagen gewerkt. Ben nu 2 dagen thuis. Zaterdag terug werken. Ik mag blij zijn dat ik nog werk heb. En collega's zien doet ook deugd. Sommige klanten doen ook deugd. Een best grote groep mensen doen geen deugd: mensen die zich niet aan de regels houden, die ons flauw vinden als we hen niet willen aanraken, die dan eens extra in onze richting blazen, mensen die beweren dat corona niet bestaat en dat het gewoon een complot van de overheid is. Vele mensen zijn kort, grof, onbeleefd. (Ik werk trouwens in een bakkerij.) De lieverds doen dan extra deugd.

Mijn ptss is terug in volle glorie: veel huilen, amper slapen, gespannen zijn, niet kunnen lezen, veel fouten schrijven,... Maar ik doe mijn best om vriendelijk en beleefd te blijven. Tegen klanten, tegen de postbode, tegen Karel. (Want die ziet af met mij;)).

Ik heb het lastig maar voor veel mensen is het veel en veel erger. Daarom wou ik iets doen afgelopen weekend.



Ik heb alle lege flesjes verzameld die we in huis hadden (bewaard om zelf limonade te maken), de etiketten er af geweekt en er stekjes van mijn graslelie in gestoken. Alternatieve geluksplanten. Ik schreef ook een berg kaartjes.
Plan was om ze naar het bejaardentehuis te brengen waar 2 van mijn grootouders verbleven toen ze nog leefden. Ik heb ze gemaild maar kreeg geen antwoord. Ik weet trouwens niet eens of het nu nog mag, me daar voor verplaatsen.

Ze staan hier nu te wachten. Tot ik meer weet. Tot het beter gaat.
Noem het een opwijking maar ik wil iets doen als het lastig gaat. Omdat ik wil helpen. Wat mij dan weer helpt. Telt proberen ook?

Samen applaudisseren deed gisteren ook deugd. Al moest ik er van huilen en nu ik het schrijf weer.

Dikke merci aan de mensen die een bundel bestelden. Ik hoop dat het wat afleiding kan bieden. 

Als ik, zoals nu, amper kan lezen helpt het om een boek te herlezen dat ik al ken. Samen ben je minder alleen heeft me al door veel gesleurd. Ahja, Splinter staat nog op mijn lijstje. Ik lees momenteel, nog steeds, De Levende berg. Echt een boek voor nu. Over stil staan, in het moment leven. Prachtig.

Ik probeer komende weken een lichtpuntje voor jullie te zijn. Zonder te verbergen dat dat niet altijd evident is. Maar we gaan ons samen richten op Dingen Die Fijn Zijn hé! Nu is het moment om mijn naam waar te maken ;)


''Hoe kunnen wij de rijkdom van het leven zien als wij er buiten adem doorheen rennen?''
-David Gunston-

Hou jullie gezond, op afstand,
alle goeds,
Els


Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!


9 opmerkingen:

  1. 'Mensen die in je gezicht blazen'? Ongelofelijk. Wat een triestigheid. Hou vol, lieve Els! Er komen betere tijden! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker Els, proberen telt ook. In elk geval beleef jijzelf er al plezier aan om er mee bezig te zijn en dat heb je nodig om op de been te blijven.
    Sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Onnozelheid, dom en kinderachtig gedrag! Rare manieren om onzekerheid te camoufleren! Bezig zijn is goed, dat merk ik met de zorg om en voor mijn tante. Daar waar ik druk en vol ben past geen angst! Hou je haaks en sterkte voor Karel ;-) Mijn Karel heet Johan en moet het regelmatig ontgelden. Ze kennen ons goed lieve Els XxX

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je bent te goed voor dat type mens!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat erg, zulke mensen... Naar voor jou en anderen die daar mee moeten dealen.
    En wat lief bedacht, van je geluksplanten! Jij bent een topper!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat naar die vervelende klanten zeg, en ook bizar dat er mensen zijn die zich zo opstellen. Gelukkig dat er ook veel sympathieke klanten zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dag Els, ik ben lotfi uit Mbeke en ik heb het plezier/geluk gehad om je geluksplantje in het Heidebos te vinden en me erover te ontfermen. Hartelijk dank en mooi initiatief. Als fietshersteller bied ik je een gratis(behalve onderdelen)onderhoud aan. Enkel omdat ik aangenaam verrast ben.
    Ps, over welke mooie plant beschik ik nu?
    0485/055474

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen, bedankt om iets te laten weten! De plant is een zelf gekweekte avocado. Moge ze veel geluk brengen, liefs Els

      Verwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!