donderdag 13 januari 2022

dE LeeSclub is er weer!

Woehoe: leesclubben!

Goedemorgen Leesclubbers, hier gaan we weer. Tijd voor een nieuw boek. Eerst nog even de regels bespreken. Die zijn er niet, hahaha. Je leest gewoon het boek dat ik gekozen hebt en op de afgesproken datum schrijf ik mijn mening hier neer, wie zin heeft zegt er ook iets over in de commentaren. Meer is het niet. Elke mening is welkom. Er is geen goed of fout. Dus lees gerust mee en laat jullie horen!
 
We lazen het geweldige Graag gedaan, Noni Blake en ons volgende boek wordt (één van de beste boeken van 2021!) More than a woman. Dat bespreken we hier op donderdag 24/2!
 

 

Thee en koekjes klaar (Lady Grey en speltwafel)? Hier gaan we!
Mijn recensie:
 

De cover sprak me enorm aan: de toffe tekening én de quote: ‘Denk Eat, Pray, Love, maar dan een update naar nu.’ Van dat boek en die film ben ik enorm fan. Wél, Noni Blake is echt minstens even goed. Ik wacht de verfilming af voor mijn totaalpakket-oordeel ;) Want ja, die verfilming moét er komen! Ik las trouwens ergens dat Christian een boek-deal heeft voor 3 boeken, ik kan niet wachten!

 

Graag gedaan, Noni Blake is een geweldig boek. Het is hartverwarmend, ontroerend, empowerend, romantisch, grappig, actueel, ondeugend, verslavend én geweldig sexy. Net als de hoofdpersoon Noni zelf. Net als Claire, denk ik.

 

Noni is queer, ze heeft relaties én seks met mannen en vrouwen, en niet gelukkig. Nadat haar relatie met Joan na 9 jaar afliep voelt het alsof ze is blijven stilstaan. Daar wil ze verandering in brengen, maar hoe? Ze begint lijsten te maken: van mensen met wie ze seks had en mensen met wie ze seks had kunnen hebben. Eén van die mensen is Molly die ondertussen van Australië naar Europa is verhuisd. Dus besluit Noni om een half jaar loopbaanonderbreking te nemen en haar op te zoeken. In dat half jaar wil ze vooral op zoek naar wat haar genot verschaft, ze wil zichzelf ontdekken én doen wat haar gelukkig maakt.

 

Ze reist van hier naar daar, heeft lekkere seks maar ook niet-voor-herhaling-vatbare-seks, ze eet spacecake, doet aan naakt-yoga, koopt een geweldige vibrator en zo veel meer fijns. En dan laat ze een tattoo zetten bij ‘Viking’ Beau…

 

Oh man, ik ben verliefd op dit boek, op Noni én op Beau, op Claire. Dit boek is beter dan welk zelfhulpboek dan ook. Het geeft je goesting en moed en laat je voelen hoe jouw persoonlijke gelukszoektocht zou kunnen zijn. Een zoektocht waar je niet je baan voor moet opzeggen, waar je niet voor moet verhuizen maar waar je gewoon hier en nu mee kunt beginnen. De eerste stap is Graag gedaan, Noni Blake lezen. De rest volgt vanzelf. Graag gedaan, Els


 
Echt een geweldig boek hé!? Feelgood maar met inhoud. Ik heb er enorm van genoten en ik hoop jullie ook. 
 
Ik las net: Geef nooit op. Ook al zo een inspirerend boek! Lezen is fijn. En veilig. En het is er weer voor! Lees jij weer mee? Alvast bedankt en geniet er van!


Leven is per defenitie bewegen en veranderen. 
-Liesbeth Woertman-

Lees ze,
Els

Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  
 


 

1 opmerking:

  1. Leuk! Overweeg 'm ook aan te schaffen :-). Zit nu nog in 'Appels vallen niet'... Ook super!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!