donderdag 6 januari 2022

Mijn derde lijstje:

De boeken!

Iets later dan normaal maar hier is het dan: mijn lijstje met beste boeken van 2021. Gelezen in 2021, niet noodzakelijk uit 2021. En misschien ook niet de beste, dat kan van dag tot dag veranderen :) Aangezien ik 211 boeken las was het niet makkelijk om er daar 10 uit te kiezen, maar 10. Ik maakte een longlist en vandaag koos ik er volgende 10 uit:
 
 
Wie alle boeken wil zien die ik gelezen heb kan een kijkje nemen op mijn Goodreads. 
 
In willekeurige volgorde:
*Ik ga leven: wat een immens moedig boek.  
*Ik ben een eiland: ook een waargebeurd, indrukwekkend verhaal. 
*Op zoek naar de moederboom: must read, zeker voor onze beleidsmakers.
*More than a woman : hilarisch grappig, confronterend en ook nuttige lectuur voor de beleidsmakers.
*Matrix: historische girlpower.
*Magische lessen: heksenboek! 
*Vrouw doet dit, dat-: een parel die veel te weinig aandacht kreeg.  
*Hoe overleven we?: moedig moedig moedig. 
*Anaïs Nin: mooi, ontluisterend, boeiend.
*Twijgje:  mooi, boeiend, een kinderversie van Op zoek naar de moederboom.
 
Wat opvalt? Ik las wederom bijna enkel boeken van vrouwen. Vaak ook over vrouwen; (auto) biografisch, memoir, graphic novel. Ik las vooral over sterke vrouwen die me inspireren en goesting geven om ten volle te leven. Ik las meer strips dan ooit. Las gigantisch boeiende non-fictie, werd verliefd op prachtige kinderboeken, .... En wat ik las zat boordevol opwijkenden!
 
Het was een mooi jaar. Ook qua dE LeeSclub. Die we een weekje uitstellen, naar donderdag 13/1. Lees gerust mee. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Boeken uit mijn jaarlijstje lezen we ook vaak met dE LeeSclub...
 
Ik verwijs in mijn linkjes naar Bolcom. Omdat ik daar al mijn recensies heb gepost dus die kunnen jullie dan ineens lezen als een titel jullie lees-honger heeft aangewakkerd. 
Van Karel kreeg ik een bon van mijn favoriete onafhankelijke boekhandel De Groene Waterman; ik ben al volop een shop-lijstje aan het samentellen :) Want boeken heb je nooit genoeg!
 
Is er iemand Normal People aan het volgen op tv? Prachtig hé!
 
Maak er een geweldig boekenjaar van en laat me gerust jullie favorieten van 2021 horen! 
 
Ohja, sinds enige tijd kan ik op een aantal van jullie blogs geen reactie meer achterlaten! Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen? Enne: ik laat dus geen reacties meer achter omdat het niet kan, niet omdat ik niet meer wil. 
 
Je bent al mooi.
-Liesbeth Woertman-
 
Lees ze,
Els
 

Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  

 
 
 

5 opmerkingen:

  1. wow, wat een groot aantal boeken heb je gelezen vorig jaar. Daar kom ik niet aan. Maar dat hoeft ook niet ;-) Deze twee boeken vond ik het mooist van hetgeen ik afgelopen jaar las: Idaho van Emily Ruskovich en Verdwaaltijd van Kathy Mathys. Toevallig ook beide vrouwen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben al blij als ik tien boeken per jaar lees. Maar dat geeft niet, hè. Want ik heb een andere hobby. Jammer dat je niet kunt reageren. Helaas kan ik je niet helpen, want ik ben een echte digibeet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, dat zijn er ontzettend veel zeg. Ik probeer de 30 te halen dit jaar 😉

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!