donderdag 18 januari 2024

Beide

Opwijking: mijn woord van het jaar in de praktijk.

Over de kracht van een Woord van het jaar volgend blogje. 
 
Dinsdag ben ik gevallen met de fiets, op weg naar mijn werk. Het lag glad, ik was wat bang, was al een eind over de helft toen ik toch onderuit ging. 

Ik was boos op mijzelf: weeral gevallen, niet voorzichtig genoeg, te bang, ... Ik reed traag en voelde me schuiven kon dus mikken dat ik op mijn knieën viel. Na meermaals vallen en daardoor onder andere een barst in mijn elleboog ben ik echt bang om weer op mijn armen/handen te vallen. Ik kwam er vanaf met een vuile broek en twee pijnlijke, blauwe knieën. 

Al bij al een meevaller. Maar ik bleef boos op mijzelf. En vond het stom en dom dus zag ik die meevaller eerst niet. Tot ik besefte: denk aan je Woord van het jaar! Het kan dus en best stom én een meevaller zijn. Ik deed iets niet goed (vallen) én iets wél goed (voorzichtig rijden en daardoor 'gericht' vallen). 

Zo werkt mijn Woord om milder voor mijzelf te zijn. Zo werkten, achteraf bekeken, al mijn Woorden. Als ik ze niet vergat, hahahah.  

Ik heb dat nodig, woorden die me milder maken. Maar jij hebt misschien oppeppende woorden nodig. Heb jij daar zicht op? Welk soort Woord jij nodig hebt? Misschien iets om vandaag even bij stil te staan? 


 

Vanavond komen alle Stadsdichters van Antwerpen samen in de Roma. Alle (nog levende) dichters van toen én nu zullen er het podium delen. Zie ik je daar? 

Ondertussen lees ik verder in Eva. Wat een boeiend en grappig boek!

 

 

Swift is the arrow, 
Dark is the thorn, 
The slate is clean, 
The future awaits, 
Awake.
-PATTI SMITH-

Hou je warm,

Els


 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 
 

5 opmerkingen:

  1. Och, wat naar dat je alweer gevallen bent! En zo onterecht dat je dan boos op jezelf bent. Fijn dat je door jouw woord ook dacht aan de "meevaller". Ik hoop dat je er niet te veel last van zult hebben, van je knieën.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent wel hard voor jezelf. Waarom is het dom om te vallen? Ik vind je hartstikke stoer dat je het geprobeerd hebt. Hopelijk zijn de knieën een beetje bijgekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja het is oppassen geblazen ik ga met de hondjes 1 voor 1 eruit. Veel te bang om uit te glijden. Ik snap jou wel maar wees niet te streng voor jezelf. Daar wordt je niet vrolijk van. Probeer positief te blijven en dat kun jij als geen ander Liefs ❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat mooi om te lezen hoe zo'n woord meteen al helpt!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is niet dom om te vallen met dit weer mijn zoon is een week geleden zwaar gevallen en nog naar huis gegaan en toen s'morgens in de badkamer weer gevallen dus naar de spoed bleek hij een bloeding in de hersens en een zware hersenschudding te hebben en die ligt nog altijd in het ziekenhuis dus doe maar voorzichtig.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!