donderdag 2 april 2020

#opwijkendedonderdag

Balans, of toch niet.

Ik ben niet in balans, de wereld is niet in balans. Balans is moeilijk te vinden. Maar soms hoeft dat ook niet. Er hoeft bijvoorbeeld geen balans te zijn tussen ernst en spel. 1 nieuwsbulletin per dag en voor de rest enkel fijne Instagramposts en podcasts volgen is oké. Note to self :)

Ik werk nog, Karel ook. Wij hebben dus nog grotendeels ons gewone leven. Qua verplichtingen toch. De leuke dingen waar we onszelf doorgaans met belonen zoals bib, zwemmen, yoga, bos,... vallen weg.
Ook mijn verjaardag zaterdag valt wat in het water. Normaal was ik vrij en gingen we ontbijten en daarna naar de Zoo. Nu ga ik gewoon werken.

Negatieve balans.

Wat zetten we daartegenover:
-Yoga with Adrienne op maandagavond, in de plaats van naar de les gaan.
-wandelen in onze eigen buurt, waar geen bos is maar wel bloemsembomen:


en het is gewoon ook wel tof om je eigen buurt eens beter te bekijken.
-samen 's avonds puzzelen 'want ook dat nog': DWDD is gestopt;)
-op zondag wandelen we en daarna breken we ons huis af om ons favoriete café na te bootsen. #cafekopie 

-we kochten ook al pintjes bij ons favoriete boekencafé met de actie Café Solidair.
Onze cafébaas Lucas liet weten dat we daar ook gewoon thee en taart voor kunnen krijgen, oef ;) Ik wil alle Belgische lezers oproepen om ook pintjes te bestellen bij hun favoriete café! Geweldig toffe actie hé?

-Karel hing niet 1 slinger op voor mijn verjaardag maar wel 4! En hij gaat vegetarische vidéekes voor mij maken, hoera!

-ondertussen ben ik nog steeds helemaal in de ban van Nahko. Ik luisterde net dit: een gesprek tussen hem en Shailene Woodley. Onderwijl maakte ik soep en granola. Meer relaxerend dan naar de radio luisteren momenteel.
Ze hadden het onder meer ook over deze boeken, waar ik ook fan van ben:
-Rupi Kaur: troost en energie om de wereld te veranderen
-The artist's way: niet alleen voor schrijvers, voor alle mensen die bewuster willen leven. En een boek waar je tijd voor moet hebben, boordevol oefeningen, die tijd hebben de meeste mensen nu, dus...

Ik ben ook in een meeslepend boek bezig, het komt pas binnenkort uit maar het is meer dan de moeite dus bestel het alvast: Hamnet.
Het is een verhaal waar je helemaal in kan verdwijnen; fijn in deze tijden.

Ik kreeg laatst weer een berichtje van iemand die blij wordt van mijn posts, hier en op Instagram. En daar doe ik het voor, dat is mijn favoriete opwijking. Dingen Die Fijn Zijn met jullie delen, opdat jullie je fijn voelen.
Ik hoop dat dit weer gelukt is. Zeker in deze moeilijke dagen.
Ik ga zelf op en af, daar moet ik eerlijk over zijn.
Maar jullie wil ik op laten gaan :)
Merci om hier te zijn vandaag!

''Wees niet bang voor onzekerheid. Soms krijgen de mooiste hoofdstukken in je leven pas later een titel.''
-Bob Goff-

Liefs en zorg goed voor jezelf,
Els



Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!

5 opmerkingen:

  1. Hou vol Els! Het fijne vind ik de enorme creativiteit in deze periode. Ik had vorige week de leukste verjaardag in jaren: mijn vriend had een 'anderhalvemetersessie' (privéconcert)' georganiseerd, een enorme verrassing toen ik de deur opende. En ik heb nog nooit zoveel kaarten gekregen :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja leuk is dat, al die ‘anders dan gewoonlijke’ verjaardagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wens je toch een hele fijne verjaardag morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd Els! beetje raar om nu jarig te zijn, niet? Ik ben ook groot fan van Adriene, ik heb AL haar videos gedaan, goed he?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gefeliciteerd met je verjaardag. geniet van de zon en wat er voor de rest vandaag op je pad komt. Hier hebben we de verjaardag van een klein en schoonzoon (ook vandaag) gemist en over niet al te lange tijd worden 2 kleindochters jarig. Ze snappen het allemaal gelukkig wel maar de jongste die dit jaar voor het eerst een verjaardagsfeestje mocht houden vind het wel heel verdrietig allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!