donderdag 16 mei 2019

Schrap zetten

Mijn ziel bloot

Geregeld leg ik hier mijn ziel bloot, noem het een opwijking.
Vanochtend was ik weer bij mijn homeopate. Om de 2 maanden ga ik op controle. Want ja, het ging best goed. Ik heb zelfs een tijdje geen korrels meer moeten innemen. Maar de laatste weken gaat het slecht. Slecht met mijn huid, mijn spieren, mijn angsten,... Beetje terug naar af.

Het komt er kort gezegd op neer dat ik me schrap zet, continue. En dat komt door mijn ptss, die bovenop de hsp kwam die ik al had. Dat schrap zetten zal nooit meer over gaan, maar de mate van die kan verschillen. Nu sta ik dus weer hard 'aan'. En dat zie ik en dat voel ik.
Mezelf daar om veroordelen werkt contraproductief. Dat weet ik.
Ik ben al een jaar of 8 in therapie (tegenwoordig op een lager pitje maar toch) en al bijna 2 jaar onder behandeling bij mijn homeopate. Ik wéét al veel. Maar weten en weten is twee. Ook dat weet ik ;)

En dan komt aanvaarden. En aanvaarden en aanvaarden is blijkbaar ook twee.
En de 'echte wereld' is ook daar. Je moét gaan werken (of geen bookes om te eten) en er zijn familiale verplichtingen. En zelfs naar de homeopaat gaan kost strepen want dat betekent 2 trams nemen...

Nu ben ik thuis, ben ik moe en wat triest.
En ga ik mij richten op wat altijd helpt: boeken.
Tips voor enkele troostboeken: kinderboeken kunnen wonderen verrichten.



De boom met het oor (van Annet!) en Alles gaat slapen (van Astrid!).

Ook nog iets om te aanvaarden: ik word nooit volwassen. Ik zal altijd anders zijn. Ik zal nooit moeder zijn. Ik ben mij.

Leven gaat op en af. Weet ik. Therapie is het beste geschenk dat je jezelf kan geven. Geloof me. Alles wat je aandacht geeft groeit. Dus ook jij.
Geef jezelf aandacht. En groei.
Ga ik ook doen.


''Laat het idee varen dat je iemand moet worden. Je bent al een meesterwerk. Je hoeft het slechts in te zien, te beseffen.''
-Osho-

Nog een fijne opwijkende donderdag,
liefs Els



9 opmerkingen:

  1. Nou Els, duik maar lekker in je boeken, ik gun het je zo dat je je er beter bij gaat voelen. Ik wou dat ik je kon helpen, maar dat gaat me niet lukken. Gelukkig ben je zo wijs dat je professionele hulp zocht.
    Je maakt wel andere mensen blij, want ja dat was gisteren Els, héél fijn. Ik ga het zakje goed gebruiken, het is prachtig en de verjaardagsthee smaakt na die feestdag ook lekker. Dankjewel xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Komt wel weer goed. Sterke, slimme Els. Ik wens het je gauw toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kinderboeken lezen is een mooi geschenk aan jezelf, dat ik ervaar ik de afgelopen tijd ook. De boom met het oor staat al op mijn reserveringslijst van de bibliotheek.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik wist niet dat homeopathie kon helpen bij angstklachten. Hoe werkt dat Els?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een echte homeopaat werkt met maar 1 middel, dat middel is helemaal gekozen in functie van jouw klachten en verleden en persoonlijkheid en... Het werkt dus in op je hele systeem. Je krijgt dus geen middel per kwaal maar wel 1 middel als totaalpakket :) het is wel even (of lang) zoeken welk middel exact bij je past.

      Verwijderen
  5. Goed van jou dat je je laat helpen. En ja hoor, boeken helpen ook altijd. Dat heb ik zelf al vaak ondervonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Boeken zijn vaak het beste medicijn! Ik heb een boeken winactie op mijn blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is vallen en opstaan, lieve Els. Net als je denkt dat je er 'bent', is er weer een terugslag. Ik (her)ken het al te goed. Ik ben ook bij een fijne natuurarts geweest. Heb je ook wel eens EMDR overwogen? Dat heeft mij ook goed geholpen.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!